انواع زگيل و راه هاي پيشگيري از آن

۶۴ بازديد

انواع زگيل و راه هاي پيشگيري از آن

زگيل چيست؟

زگيل، وارتس يا وروكا ولگاريس در اثر رشد غيرعادي و غيرسرطاني پوست ايجاد مي‌شود. زماني كه بدن انسان به يكي از انواع ويروس‌هاي خانواده‌ پاپيلوماي انساني (HPV) آلوده مي‌شود، اين عارضه به‌وجود مي‌آيد.

 ويروس‌هاي HPV باعث رشد اضافي سلول‌ها ميشوند. به همين دليل، لايه بيروني پوست در آن ناحيه ضخيم و سخت خواهد شد و عارضه‌هايي مانند برآمدگي پوست ايجاد مي‌شود. احتمال بروز اين عارضه در تمام سطح پوست وجود دارد، اما در برخي از نقاط بدن احتمال آن بيشتر است.

 

زگيل صورت

زگيل صورت، يكي از متداول‌ترين انواع زگيل است. البته احتمال بروز اين عارضه در تمام نقاط بدن وجود دارد. زگيل‌هاي صورت معمولا به رنگ‌ قهوه‌اي، خاكستري، مشكي يا صورتي هستند. ناحيه مبتلا به اين عارضه، پوست خشك و زمختي دارد. زگيل در صورت معمولا خوشخيم است و ارتباطي با سرطان ندارد. اين عارضه بعد از مدتي با انجام درمان‌هاي پزشكي يا درمان خانگي زگيل بهبود پيدا مي‌كند.

 

زگيل گردن و زگيل زير بغل چيست؟

زگيل‌ زير بغل عارضه‌اي است كه سبب ايجاد برجستگي روي پوست در زير بغل مي‌شود. اين عارضه‌ها در برخي موارد گوشتي هستند و در برخي ديگر باعث زمختي پوست مي‌شوند.

زير بغل، يكي از ناحيه‌هايي است كه وجود زگيل در آن مي‌تواند ناراحت كننده باشد. البته اين موضوع به نوع زگيل نيز بستگي دارد. برخي از زگيل‌هاي گوشتي شبيه خال هستند، عوارضي ندارند و به همين دليل بيمار را اذيت نمي‌كنند. اما شكل آن‌ها و اينكه آيا نشانه وجود سرطان است يا خير، بيماران را نگران مي‌كند.

 

زگيل دهان چيست؟

زگيل دهان يا پاپيلوماي دهاني، نوعي بيماري دهان و دندان است كه ممكن است نشانه‌اي نداشته باشد يا همراه با برآمدگي‌ها و زخم‌هاي كوچك، نرم، صورتي يا سفيد روي لثه، حلق، زبان، حنجره و لوزه ظاهر شود.

 اين نوع زگيل طي هفته‌ها تا ماه‌ها از نظر اندازه رشد مي‌كند. اين عارضه در اثر ويروس پاپيلوماي انساني (HPV) ايجاد مي‌شوند. بيش از 40 نوع از اين ويروس مي‌توانند دهان را آلوده كنند. زگيل‌هاي دهاني اكثرا ناشي از رابطه جنسي دهاني هستند.

البته بايد گفت در بيشتر موارد، سيستم ايمني بدن، ويروس پاپيلوماي انساني (HPV) را از بدن قبل از اينكه باعث ايجاد عفونت و بروزعلائم شود پاك مي‌كند.

 

زگيل پا چيست؟

زگيل پا، يك عارضه خوش‌خيم در پا به‌شمار مي‌رود، كه بر اثر رشد غيرسرطاني پوستي است كه در لايه بالايي پوست ايجاد مي شود.

به عبارت دقيق‌تر زگيل در اين ناحيه يك برآمدگي كوچك و خشن است كه روي پاشنه پا و قسمت‌هايي كه وزن فرد روي آن قرار مي‌گيرد، شكل مي‌گيرد. اين فشار وزن مي‌تواند سبب شود تا زگيل به سمت داخل كف پا و حتي زير و لاي انگشتان پا نيز رشد كرده و تمام نواحي كف پا را درگير خود كند.

 

زگيل دست چيست؟

زگيل دست، برجستگي‌هايي روي پوست هستند و ممكن است هنگام لمس خشن و زبر به نظر برسند. زگيل‌هاي روي دست مي‌توانند ناراحتكننده باشند، اما سرطاني نيستند و خطر جدي براي فرد ايجاد نمي‌كنند. آن‌ها مي‌توانند روي دست گسترش پيدا كنند و برخي از افراد زودتر از بقيه به آن مبتلا مي‌شوند. عامل اصلي ايجاد اين عارضه روي دست، ويروس‌هاي پاپيلوماي انساني (HPV) هستند. بيش از 100 نوع HPV وجود دارد و فقط تعداد كمي از آن ويروس‌ها باعث ايجاد زگيل دست مي‌شوند.

 

زگيل تناسلي زنان چيست؟

زگيل تناسلي زنان، عارضه عفوني شايع و قابل درماني است كه با ايجاد برجستگي‌هاي نرمي در ناحيه تناسلي همراه بوده و ممكن است باعث بروز مشكلاتي مانند احساس خارش، درد و ناراحتي شود. اين عارضه در اصل يك بيماري مقاربتي است كه بر اثر انتقالِ برخي گونه‌هاي ويروس پاپيلوم انساني (HPV) به وجود مي‌آيد.

 

عارضه زگيل تناسلي مردان

زگيل تناسلي مردان، يك عارضه عفوني شايع و قابل درمان است. ابتلا به اين عارضه، با ايجاد برجستگي‌هاي نرمي توأم است كه در ناحيه تناسلي آقايان پديدار شده و گاه ممكن است با مشكلاتي مانند احساس خارش، درد و ناراحتي توأم باشد. زگيل ناحيه تناسلي مردان، در اصل، نوعي بيماري مقاربتي است كه بر اثر انتقال برخي گونه‌هاي كم‌خطرِ ويروس پاپيلوم انساني(HPV) پديدار مي‌شود. ابتلا به انواع پر خطر اين ويروس، ممكن است با ايجاد سرطان دستگاه تناسلي همراه باشد.

ابتلا به ويروس HPV، يكي از متداول‌ترين انواع بيماري‌هاي مقاربتي در مردان و زناني است كه از نظر جنسي فعال هستند. گفتني است كه مراجعه به موقع به پزشك متخصص و استفاده از داروها و روش‌هاي درماني مناسب، به‌سادگي مي‌تواند اين عارضه را بهبود بخشد.

 

علت ايجاد زگيل

در اكثر موارد، تماس پوستي يا استفاده از اشياء مشترك، مانند حوله يا لباس‌هاي نشسته منجر به انتقال ويروس مي‌شود. اين ويروس معمولاً از طريق زخم‌ها و خراش‌هاي موجود در پوست پخش مي‌شود. تماس با ناخن‌هاي فرد آلوده نيز مي‌تواند باعث ايجاد اين عارضه روي نوك انگشتان و اطراف ناخن‌هاي فرد سالم شود.

سيستم‌هاي ايمني قوي‌تر جلوي ايجاد عفونت ويروسي را مي‌گيرند و به همين دليل آن‌ها كمتر به عارضه‌هاي پوستي دچار مي‌شوند. از ديگر عوامل زمينه‌ساز ابتلا به اين عارضه مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

بارداري

به وجود آمدن برخي تغييرات در هورمون‌هاي خانم‌ها در زمان بارداري مي‌تواند ريسك به وجود آمدن زگيل بارداري را افزايش دهد. بروز اين عارضه در زمان بارداري خظرناك است، زيرا مي‌تواند به سرعت رشد كند.

قارچ

بيماري‌هاي قارچي از ديگر علل بهوجود آمدن اين عارضه هستند. درمان زگيل قارچي نياز به داروهاي خاص دارد.

عصبي شدن

وروكا ولگاريس پوستي مي‌تواند به علت استرس و مشكلات عصبي در نقاط مختلف بدن پديدار ‌شود. بهطور كلي، استرس منجر به واكنش‌هاي مختلفي در بدن مي‌شود كه بسياري از آن‌ها پوست را درگير مي‌كنند.

عفونت

عفونت‌هاي موجود در بدن به شكل‌هاي مختلفي ظاهر مي‌شود. در برخي موارد نيز منجر به ايجاد عارضه‌هاي پوستي مانند تبخال، جوش صورت و بدن و آكنه يا زگيل عفوني مي‌شود. اين عارضه‌ها به محض خروج عفونت از بدن بهبود پيدا مي‌كنند و دائمي نيستند اما براي بهبود، فرد حتما بايد به پزشك مراجعه كند.

 

عوارض

وروكاي معمولي اغلب تنها در ظاهر افراد تأثير دارند و به همين دليل باعث ناراحتي آن‌ها مي‌شود. ساير عوارض اين بيماري كه معمولا خفيف هستند، عبارتند از:‌‌

اگر عارضه در محل خاصي ايجاد شود، ممكن است مشكلاتي را ايجاد كند. مثلا عارضه‌هاي روي انگشتان، مانع خم شدن كامل آن‌ها مي‌شوند.

عارضه‌هاي تناسلي معمولا خانم‌ها و آقايان را بسيار نگران مي‌كند. همچنين ممكن است در برقراري رابطه جنسي يا دفع ادرار نيز مشكلاتي ايجاد كند.

وجود اين عارضه در حنجره ممكن است تنفس يا صحبت كردن فرد را مختل كند.

پيشرفت HPV و عارضه‌هاي ناشي از آن ممكن است گسترش عفونت و بروز مشكلات جدي‌تر را به‌دنبال داشته باشد.

 

پيشگيري

با رعايت برخي نكات ساده مي‌توان از ابتلا به انواع زگيل پوستي تا حد زيادي پيشگيري كرد.

تماس مستقيم با زائده‌ها ممنوع است. حتي خود بيمار نيز نبايد زائده‌هاي موجود در پوستش را لمس كند.

كندن و دستكاري زائده‌هاي پوستي نيز اشتباه است. اين كار احتمال گسترش ويروس را بيشتر مي‌كند.

استفاده از وسايل شخصي اهميت بسياري دارد. لاك، سوهان ناخن، حوله، برس و… براي هر شخص بايد منحصر به خود او باشد.

پوشيدن دمپايي در مكان‌هاي عمومي مانند استخرها

اجتناب از لمس وارتس شخص ديگر

خشك نگه داشتن وارتس براي جلوگيري از گسترش آن

فرد بايد از قيچي كردن، تراشيدن يا خراشيدن اين عارضه جلوگيري كند، زيرا ممكن است باعث گسترش آن شود.

اين عارضه‌ها بيشتر در پوستي كه آسيب‌ديده رشد مي‌كنند؛ بنابراين رعايت بهداشت زخم ضروري است.

رابطه جنسي محافظت شده و بهداشتي نيز در پيشگيري از انتقال HPV موثر است.

مرطوب نگه داشتن پوست براي جلوگيري از خشك شدن يا ترك خوردن

واكسيناسيون HPV

درمان تعريق زياد

مسواك زدن، برس كشيدن، بريدن يا تراشيدن مناطق آلوده به اين عارضه ممنوع است. البته برخي از اين زائده‌ها بايد تراشيده شوند. در اين صورت بايد از تيغ‌هاي برقي استفاده كرد.

https://v.gd/fjihHD

https://cutt.ly/YHKizwk

 

 

Edu/Gov

https://setiathome.berkeley.edu/show_user.php?userid=11168002

https://independent.academia.edu/MelbaLuna92

http://edu.fudanedu.uk/user/mandyrobe4/

http://fudanedu.uk/user/mandyrobe4/

http://www.geati.ifc-camboriu.edu.br/wiki/index.php/Usu%C3%A1rio:MandyRobe4

http://jobs.ict-edu.uk/user/mandyrobe4/

http://ict-edu.uk/user/mandyrobe4/

https://my.carthage.edu/ICS/Academics/EXS/EXS_3070__UG16/RC_2017_UNDG-EXS_3070__UG16_-01/Announcements.jnz?portlet=Announcements&screen=View+Post&screenType=next&&Id=d821cb3e-40ea-4730-8277-11a5e171889e

http://ez***.cityu.edu.hk/login?url=https://bestpaintballguns.us/best-paintball-guns/

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد